Your Cart

Wat te doen met je paard tijdens hoge temperaturen: Tips voor het welzijn

Inleiding

Met de zomer in volle gang en de temperaturen die stijgen, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het welzijn van je paard. Paarden zijn gevoelig voor hitte en kunnen snel last krijgen van oververhitting en uitdroging. In deze blog delen we enkele essentiële tips om je paard koel en comfortabel te houden tijdens warme dagen, zodat jullie samen van de zomer kunnen genieten. 

Voldoende fris water

Water is cruciaal om uitdroging te voorkomen, vooral bij hoge temperaturen. Zorg ervoor dat je paard altijd toegang heeft tot voldoende vers, schoon en koel water. Controleer regelmatig de watervoorziening en vul deze indien nodig aan. Je kunt ook overwegen om een waterbak in de schaduw te plaatsen om de watertemperatuur lager te houden.

 Schaduwrijke en geventileerde omgeving

Zorg voor voldoende schaduwrijke plekken in de weide of paddock waar je paard kan rusten en beschutting kan zoeken tegen de felle zon. Bomen, schuilstallen of schaduwdoeken zijn ideale opties om verkoeling te bieden. Daarnaast is goede ventilatie belangrijk om de luchtstroom te bevorderen en de warmte af te voeren. Zorg voor voldoende ventilatie in de stallen en creëer een luchtige omgeving.

 Regelmatige beweging

Hoewel matige beweging belangrijk is voor de gezondheid van je paard, moet je tijdens hete dagen voorzichtig zijn. Beperk intense trainingssessies tot koelere momenten van de dag en pas de duur en intensiteit van de training aan de omstandigheden aan. Overdrijf niet en let goed op tekenen van vermoeidheid of oververhitting, zoals overmatig zweten, hijgen of sloomheid. 

Verkoeling bieden

Er zijn verschillende manieren om je paard verkoeling te bieden. Maak gebruik van natte handdoeken om het lichaam van je paard af te koelen, vooral rond de nek, borst en benen. Een vernevelingssysteem of sproeier in de stal of weide kan ook verlichting bieden. Daarnaast kun je de benen van je paard met water afspoelen om te helpen bij verkoeling.

Mentioned in this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *